Kladdkaka med Frangelico och hasselnötter

En lätt och på 10 minuter ihoprörd-och-in-i-ugnen-kladdis. Den här fick smak av hasselnötter, dels genom Frangelico (hasselnötslikör, bästa bästa), dels genom hackade hasselnötter. Jag använde 1 liten påse med färdighackade nötter, av ren lathet och jag hade det hemma. Blir en nougatig smak på kakan och den är så gudomligt god.
Du behöver
50 g smör
½ dl solrosolja
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
2 msk Frangelico
2½ dl vetemjöl
4 msk god kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
nypa salt
50 g hasselnötter (fint hackade)
Gör ni som jag gör med formar? Lägger i ett bakplåtspapper i botten, spänner fast formen och klipper av kanterna lite slarvigt med sax. Då fastnar ju inte botten och man kan lätt flytta den.

Gör så här
Sätt ugnen på 150 C
Smält smöret i kastrull. Dra från värmen och tillsätt oljan. Vispa ägg, socker, muscovadosocker pösigt. Rör ner det lätt varma smöret/oljan.
Blanda ihop de torra ingredienserna. Vänd ner i smeten och in i ugnen ca 25 min.

Linda

0 kommentarer

  1. Så gudomligt gott!Jag gör också så där med formar och bakplåtspapper. Önskar dig en fin fredag, kram!

    Svar:
    Ja, blev riktigt gott! Smakar sådär nougatigt:-) Kramar och fin första helg i nya boendet i Amsterdam
    Linda /Matstugan
  2. Jag kör papper ända upp t kanten, = ren form , Inge disk 😉

    Svar:
    Ahhh, smart! Testar nästa gång! Kram
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *