Kyckling Marengo

Kyckling med svamp, vitt vin, rosmarin, oregano, basilika och paprika – Det blir Kyckling Marengo. Så mustigt god gryta med massa smak. Man kan lite ta vad man haver här.
Du behöver
600 g strimlad kyckling (jag använde kycklinglårfilé)
150 g svamp (t ex blandsvamp eller champinjoner)
1 gul lök
1 burk (400g) hela tomater (alternativt körsbärstomater)
2 msk koncentrerad kycklingfond
1½ dl vitt vin
2½ dl matlagningsgrädde
½ tsk rosmarin
½ tsk basilika
½ tsk oregano
1 tsk paprikapulver
smör, olivolja, salt, peppar, maizena
Gör så här
Skär kycklingen i strimlor. Bryn kyckling och svamp. Krydda med lite salt och peppar. Lägg i en gryta.
Skär löken fint och fräs mjuk i panna. Tillsätt löken, tomaterna, fond, vin, grädde till grytan. Pyttsa i kryddorna. Koka upp och låt småputtra under lock i 10-15 minuter. Red med lite maizena till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar
Bästa Leontine kom över för bus med flickorna, mat och prat!

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *