Moas Kycklinggryta

Blev bjuden på den här kycklinggrytan av min kollega Moa som varenda gång jag varit hos henne har lagat så god mat. Den är lätt att fixa men så smakrik av soltorkade tomater, mango chutney och lite ingefära. Jag var så nöjd då jag hade gjort den, för det blev som sagt otroligt gott och Annie tyckte vi skulle äta resterna till frukost dagen därpå.
Du behöver
4 kycklingfiléer
6 soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
2 msk mango chutney
2 dl vatten
½ buljonggrej
2 dl grädde (visp- eller matlagningsgrädde)
1 msk persilja (hackad)
1½ tsk ingefärspulver (alt 1 msk färsk riven)
olja/smör, salt, peppar
Gör så här
Strimla kycklingen och stek lätt gyllenbrun i oljan/smöret. Salta och peppra lätt. Tillsätt krossad vitlök, finhackade tomater, ingefära och mango chutney.
Häll i vattnet, grädden och lägg i buljonggrejen. Småputtra allt i sådär 10-15 minuter. Strö över persilja och servera.

Annie åt så mycket så hon var tvungen att lägga sig på stolen. Hon hade matkoma sa hon.

Linda

0 kommentarer

  1. Vilken god kycklingrätt! Igår lagade jag ditt tips och det smakade så gott! Tack för ännu ett kanonrecept! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *