Kalkontapas

Om ni kommer ihåg tävlingen Det bästa vita julbordet så griljerade jag en kalkon. Det lilla som var kvar använde jag till lilla glöggminglet för att göra små munsbitar av. Lätt liten aptitretare sådär som mingel eller innan maten.

För ca 12 bitar:

Du behöver
Några skivor av kalkonstek/skinka
1 msk grovkornig senap
½ äggula
4 torkade aprikoser
½ dl rödvins- eller vitvinsglögg (eller alkoholfri glögg)

tandpetare

Gör så här
Skär ca 1½ cm tjocka skivor av den griljerade ”kalkonskinkan”, skär bort kanterna, och sen i 12 mindre kvadrater.

Dela aprikoserna i 4 bitar. Koka dem i en liten kastrull med glöggen 5-10min på svag värme tills glöggen kokat in. Låt dem kallna (kan göras dagen innan).

Blanda senap och äggula. Bred blandningen över kalkonbitarna. Bränn med gasolbrännare eller under grill tills senapsblandningen stelnar.

Sätt en bit glöggkokt aprikos med varje bit med cocktailpinne/tandpetare.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *