Fixa egna Krutonger

Jag älskar krutonger i sallader och soppor, det blir så mycket matigare. De godaste krutongerna är hemgjorda. Så fort du har ett gott bröd som blivit lite torrt och/eller du vet att du inte kommer hinna äta brödet innan det blir dåligt – GÖR KRUTONGER!

Vi hade ett Berliner Brot hemma som hade blivit torrt, det är ett sånt supergott bröd att krutonger på det blir rena lyxkrutongerna.

Jag hade så mycket bröd att jag gjorde krutongerna i 3 omgångar i stekpannan med olika smaksättningar.

Gör så här:
Skär brödet i relativt stora kuber. Knaperstek kuberna i t ex någon av följande:

* 1½ msk smör + 1½ msk rapsolja + 1 pressad vitlöksklyfta
* 1½ msk smör + 1½ msk olivolja + 1 pressad vitlöksklyfta + 1 msk dill
* 1½ msk smör + 1½ msk rapsolja + ½ tsk tryffelsalt

Stek dem gyllenbruna. Häll dem sedan på ett bakplåtspapper på en plåt där de får stå över natten. Häll över dem på burkar. Så nu är det bara att göra salladen eller soppan:-)

Vanliga med rapsolja+smör+vitlök nederst och olivolja+smör+vitlök+dill överst. Min sambo tyckte de var så goda att han åt upp 1/4 av alla krutonger. Jag åt också några…

Linda

0 kommentarer

  1. Alexandra

    Du, jag vet faktiskt inte. Ska testa. Gjorde en massa krutonger. När man gör dem i stekpannan blir de knaperstekta men inte hårda som skorpor (som om man rostat dem i ugn). Jag får återkomma med svaret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *