Ni kanske trodde att lufisk var något som ens morföräldrar åt, men inte ni, tänk om! Vi fick hem lutfisk och jag var något tveksam, men det var så mycket godare än jag trodde.
Fisken var Lysekils Lutfisk och kom portionsförpackad. Man mikrar den och den har en visselgrej så när fisken är klar så visslar det från mikron, VÄLDIGT PRAKTISKT (och lustigt). Om ni vill ha roliga recept på lutfisk så gå in HÄR.
Visste ni att lutfisk:
* görs på Långa eller sej i Sverige¨
* är basiskt och hjälper till att neutralisera överskottet av saltsyra som kommer från fet mat (perfekt i jultider)
* att det är den rätt som varit älskad festmat i över 500 år- längre än någon annan rätt!
* tidigare åt man den året runt till helger och fester
* perfekta tillbehör är bechamelsåsen, kokt potatis, ärtor. I Norge äter man även hyvlad messmör till
hyvlad messmör = brunost?
Portionsförpackad lutfisk – toppen. Är man 1 person i hushållet – toppen. Den är däremot svårt att hitta den, var kan jag hetta förpackningen i Göteborg?
De jag köpt har inhandlats på Almö livs på Tjörn.
Ser fram emot att få tips om var jag kan köpa lutfisken här i Göteborg.
MVH Viveka