Chokladverkstad med Lindt. Ja, det tackar man verkligen inte nej till. Tänk er själva att få göra sina egna Lindorpraliner och sedan äta upp dem. Igår kväll blev en lyxig kväll med Chocolatier Ernst från Lindt & Sprüngli influgen från Zürich för att visa oss hur man gör Lindorkulorna.
Julstämningen var på topp. Dukat med stil, granen piffad med största Lindorkulan någonsin, årets första glögg och julmusik.
Fokus på att få exakt rätt mängd ner i varje Lindorkula. Roligt! Sådan mackapär skulle man ha hemma vid julbaket.
Vi fick även göra egna chokladpops. Det här är verkligen en toppentips inför jul för roligt pyssel där barnen kan vara med och ett toppentips till glöggmys och julgottebordet. Du tar helt enkelt en Lindorkula och sticker i den spetsiga delen på pinnen i det lilla mjukare hålet på kulan.
Doppa i smält choklad, t ex smälta Lindorkulor (för en skål ovan går det åt 15 Lindorkulor), doppa i strössel, måla med ätbar färg, krossade nötter, kokos, kaksmulor eller annat roligt och du har världens godaste och piffigaste chokladpops.
Lindor lanserar nu i Sverige sitt Pick and Mix koncept där du kan köpa Lindorkulorna i lösvikt. Det kommer på lite olika ställen. Jag vet att t ex Hemköp under City Åhléns redan har dem i lösvikt. I somras skickade min kompis i Schweiz Lindors nya kokos till mig och de var himmelska. Nu kommer kokos även hit och fantastiska Hasselnöt, Stracciatella och Strawberries & Cream. Sedan såklart klassikerna mörk choklad, mjölk och vit. Och vi fick varsin säck för att testa Pick & Mix konceptet. Himmelriket att få plocka ihop hur många Lindorkulor som helst. Så i den här säcken ligger nu Lindorkulor för hela höstens och julens tillfällen. Jag tog alla smaker men flest hasselnöt och kokos.
Å vad roligt att få göra egne godis med just Lindor.
Åh vilken härlig lyx 🙂