Pepparkakschoklad

Här ett snabbfixat godis som smakar av pepparkaka, fikon, dadlar och choklad. Perfekt liten bit till glöggen. Ta vilken torkad frukt som helst som du tycker om: russin, aprikoser, äpple, dadlar, fikon. Jag tycker Annas Mandel pepparkakor passar perfekt till just dessa.
Du behöver
150 g choklad (gärna mörk)
75 g torkad frukt (jag tog fikon och dadlar)
ca 12 pepparkakor
Några bitar vit choklad för att dekorera dem med
Gör så här
Smält chokladen i vattenbad (eller mikron). Hacka torkade frukten fint. Bryt pepparkakorna i mindre bitar och blanda med choklad och torkad frukt. Blanda så allt täcks av choklad.
Klicka ut i små ischokladformar (eller andra formar). Låt stelna lite. Smält vita chokladen och ringla över. In i kylen att stelna.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *