Det här är verkligen världens godaste banankaka, har gjort den en massa gånger, men helt enkelt inte fotat och lagt upp. Jag tar ofta med den då jag går bort och folk frågar alltid efter receptet. En vän till mig sa att hon alltid åt en banankaka som smakade som den här då hon bodde i USA. Hur som så är den helt underbar.
Du behöver
75 g smör
2½ dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad (jag brukar oftast ta någon chokladkaka med nötter i, t ex Fazers med hasselnötter)
2½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Gör så här
Sätt ugnen på 175 CSmält smöret och låt svalna. Blanda smöret med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
Häll blandningen i bröad form. Jag brukar ta mandelspån eller hackade hasselnötter istället för ströbröd. Grädda i 30-40 minuter. Den ska vara knappt klar i mitten.
Banankakan står i ugnen. Verkar lovande. Smeten var ju himmelsk. Ville bara säg att din blogg och mat är en höjdare. Den matblogg som stått sig bäst bland mina favoriter 🙂
Den blev jättebra!! Vi fick en härlig fikastund i trädgården 🙂