Sååå typiskt mig. Jag köpte en burk med mandelsmör från Kung Markatta. Nyttigt med mandel, tänkte jag. Men hur äter man den? Jag har tagit lite på en smörgås och det smakar gott, som jordnötssmör. Ni som kan det där, ska jag har det som pålägg eller i smoothie, då man bakar, i mat? Känner att det är risk för att burken bara står där och blir dålig för att jag inte riktigt vet hur jag ska äta det.
Du kan ha det i lite varje, på mackan, i smoothie osv. Bra variant om man gillar ’peanutbutter/ jelly sandwich’ 🙂
Jag har det bland annat i gröten, ger god smak och gör så att den mättar bättre. Gillar även att doppa frukt (tex äppelklyftor) i och äta till mellis, men då gillar egentligen hasselnötssmör bäst.
Brukar äta på finn crisp med en gnutta salt eller med kvarg och blåbär efter träning. Supergott!
Jag använder det i smoothie, på kvarg/yogurt, bakar med det, blandar i såser (tomat- eller kokosbaserade), äter det som sådant…Gott och nyttigt! Kram
Jag köpte något annat smör som var gott på finn crisp eller fröknäcke. Åt det ett tag till mellis. Mättande, nyttigt och gott! Lite skivad banan på är inte så dumt det heller….