Kyckling i krämig ädelostsås

Kyckling i ädelsostsås

Jag älskar ädelostsås, tycker ni om starka ostar som gorgonzola och ädelost i mat? Inte allas grej ju. Men den här är superkrämig och så höstigt god och lätt förstås, så har du inte gillat ädelost i sås tidigare så kanske du blir omvänd nu.

ca 700 g Kycklinglårfilé

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 tsk torkad timjan

2 dl creme fraiche

140 g ädelost

1 vitlöksklyfta

100 g valnötter (grovt hackade)

1 msk kycklingfond

Olivolja

Sätt ugnen på 200 C

1. Skala löken och vitlök och hacka smått. Fräs på dem i en panna med lite olivolja. Lägg i kycklinglårfiléerna och bryn på alla sidor. Rör ner timjan.

2. Lägg över kyckling, lök, timjan i en ugnsform

3. Smula ner ädelosten tillsammans med creme fraiche, pressad vitlök, fond och valnötterna. Fördela över kycklingen i ugnsformen.

4. In i ugnen ca 20-25 minuter

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *