4½ dl vetemjöl (drygt, så pyttsa på lite extra)
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl russin
10 torkade aprikoser, hackade i små tärningar (eller 6 fikon)
100 â 150g valnötter (eller hasselnötter)
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap ( eller flytande honung)
Gör så här Sätt ugnen på 160 CSmörj och bröa en form på 1,5 liter. Du kan klippa till lite bakplåtspapper och lägga i botten så att brödet inte fastnar.
Ös i de båda mjölsorterna i en bunke och tillsätt salt och bikarbonat. Rör ner russin, hela valnötter och aprikoser. Tillsätt fil och sirap (eller honung). Rör ihop till kladdig deg. Häll i smorda formen. Grädda i ca 1 timma och 35 minuter. Låt svalna lite och ta ur formen och vira in i en grov handduk och låt svalna helt.
Låter gott, får nog ta och testa baka det:)
Så gott och barnen tycker så mycket om det också:-)
Det ser väldigt gott ut! Kram och ha en fin dag!
Brödet inte bara ser gott ut 😉