Rödbetshoummus, kalkon, rödlök och surdegsbröd

Hoummous på rödbetor är inte bara gott utan även så superhärlig i färgen. Bra LCHF/lågkolhydrat lunch om man överser med surdegsbrödet;-) Har ätit det här till lucnh och middag flera dagar i rad nu, och tröttnar inte!
Du behöver (för 4 st)
1 kokt rödbeta
1 dl kikärter (på burk till exempel)
1 vitlöksklyfta (finhackad)
1 msk olivolja
Nypa salt och svartpeppar
4 skivor surdegsbröd
philadelphiaost
kalkonskivor, gärna rökt (ca 4-6 beroende på hur tjocka de är)
½ rödlök
salladsblad/färska örter
Gör så här
Skär rödbetan i mindre bitar och mixa ihop med vitlök och kikärtor (med stavmixer). Tillsätt lite i taget av olivoljan och smaka av med salt och peppar.
Bred på rätt tjockt lager med philadelphia. På med kalkonskivorna. Lägg en stor klick rödbetshoummos på varje bröd. Toppa med tunna ringar av rödlök, salladsblad, färska örter.
Ps. Extragott med några stänk balsamico och en bra olivolja

Linda

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *