Deviled eggs, eller djävulska ägg, är ett vanligt inslag i USA till Halloween och andra högtider. Vi har våra ägghalvor med majonnäs som vi älskar på påsk, olika bufféer, jul osv. I amerikanernas version, deviled eggs blandar man äggulan med majonnäs, lite senap och vinäger, och det blir hur gott som helst. Jag tror faktiskt att det kommer bli deviled eggs i fortsättningen till alla bufféer nu, har helt fastnat för dem. Måste testa lite olika varianter.
Du kan variera dem på massor av sätt, ta en annan vinäger, blanda i lite pepparrot, wasabi eller chipotle i röran, dekorera dem med räkor, gräslök, dill, knaperstekt bacon, bitar av soltorkad tomat. citron- eller limeskal. Möjligheterna är lika många som det finns smaker. För extra Halloweenkänsla så placerar man en olivspindel ovanpå, väldigt gott dessutom.
Deviled eggs (12 st ägghalvor)
6 st hårdkokta ägg (skalade och delade)
3 msk majonäs
1 tsk dijonsenap
3/4 tsk vit vinäger (eller vit balsamvinäger, äppelcidervinäger, champagnevinäger)
salt, peppar, rökt paprika (smoked paprika)
Gör så här
Ta ur äggulorna i varje ägghalva och mosa dem. Blanda dem med resten av ingredienserna i en skål. Smaka av med salt och peppar. Fyll varje halva med röran. Antingen med hjälp av sked eller spritsa ner röran. Pudra gärna över lite smoked parikapulver.
Olivspindlar
Svarta oliver. Dela oliverna på mitten och placera ‘kroppen’ på varje fylld ägghalva. Dela ytterligare några, skär ‘ben’ och lägg på. Lite pilligt, men värt det! Jag struntade i sista benparet och så fick de 6 ben istället för åtta.