Sorbet på pumpa är som inget annat. Det är lätt att göra och du svänger ihop den på ett kick och låter den frysa till över natten till en smaksensation av kanel, kardemumma och banan tillsammans med pumpan. Till det här receptet behöver du pumpapuré. Antingen skär du upp en pumpa, ugnsrostar och mixar det mjuka pumpaköttet till en puré. Eller så gör du som jag och köper pumpapuré på burk. Jag köpte min i min vanliga butik bland de amerikanska varorna. Den färdiga pumpapurén på burk ger dessutom den här djupa Halloweenfärgen.
Extra gott med lingon, gärna vändna, i sockerlag. Att toppa med lite lakrits blir heller aldrig fel. Det är nog lite mer vuxensmak på pumpasorbet. Bananen gör den dock väldigt len i smaken. Den känns väldigt höstig i smaken.
Pumpasorbet (ca 4 port)
2 stora bananer
3/4 dl honung
2 dl pumpapuré
1 tsk kanel
½ krm kardemumma
½ krm ingefära
Mixa ihop allt så det inte är några klumpar. Om du har glassmaskin så använd den, annars häll upp i förvaringsbunke och frys några timmar. Gärna över natten.
Det där såg väldigt gott ut och den blir säkert extra krämig av banan. Mums.
Kram!