Vintriga Crackles

Jag bakade till Barnens Lucia snöiga kakor eller som de kallas på amerikanska Crackles. Det finne en uppsjö med recept på Crackles. Riktigt tacksamma kakor att baka, lätt och blir hur sött som helst. Det här receptet grundar sig på Leilas recept.

crackles snöiga kakor vintriga

Du behöver (ca 16 stora el 25 mindre)

100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

2 dl vetemjöl

3 msk kakao av hög kvalitet

1 tsk bakpulver

1 nypa flingsalt

60 g smör

1.5 dl farinsocker

1 ekologiskt ägg

0.5 tsk vaniljsocker

0.5 tsk nystött kardemumma

0.25 dl mjölk

1 dl strösocker

0.5 dl florsocker

Gör så här

1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt den svalna något.

2. Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.

3 Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och flingsalt i en skål.

4. Rör i mjölblandningen och mjölken. Degen skall vara lätt kladdig.

5. Forma degen till en rulle, plasta och låt vila i kylen några timmar.

6. Sätt ugnen på 175 grader.

7. Forma 18 bollar av degen, platta till dem lätt. Rulla varje boll först i strösocker och sedan i rikligt med florsocker.

8. Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen cirka 14 minuter tills ytan krackelerar.

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *