Att ugnsrosta pumpa

Ugnsrostad pumpa

Kan så rekommendera er att rosta butternutpumpa i ugnen, riktigt gott. Det är också lätt. Du skär helt enkelt pumpan på längden, med skalet på. Dela några några gånger så det blir stora klyftor på längden.

 

Lägg klyftorna på ugnsplåt med bakplåtspapper på.Pensla snittytorna med olja, strössla över lite flingsalt och in i ugnen cirka 1 timma.

Pumpan har en hel del smaker den passar extra bra tillsammans med:

Smakkompisar till pumpa:

Ingefära

Kanel

Citrus

Curry

Vitlök

muskot

äppelcider

 

Mogen?

Pumpan ska vara hård i skalet då du köper den. Du kan knacka på den och den ska låta ihåligt. Den ska vara tung och hård och utan för många fläckar. Titta på botten så den inte är mjuk där. Den är även stenhård då du skär upp den, men blir mjuk då man kokar eller rostar den.

 

Hållbarhet?

Den håller sig faktiskt i flera månader i kylen (om det inte är något fel på den). Men är den snittad, om du köper t ex delad så håller den sig ca 1 vecka i kylen.

 

Ps. Pumpa innehåller en massa betakaroten som blir till A vitamin i kroppen.

Linda

2 kommentarer

  1. åh jag äääälskar ugnsrostad pumpa! Kan också tipsa om smakkompisarna kardemumma och kryddpeppar. Supergott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *