Festivalmeny på Världens största lakritsfest
Som bloggare för Lakritsfestivalen 2014 fick jag i onsdags testa årets Festivalmeny. Festivalkock i år är Elisabeth Johansson. Här ser ni korvarna som kommer finnas på Lakritsfestivalen 22-23 mars på Annexet vid Ericsson Globe. Det är lakritskryddad vildsvinskorv ’Svarta Bettan’ med surdegsbröd, grov senap, morotscoleslaw och picklad rödlök. Den innehöll lakritsgranulat vilket gav den en mustig och väldigt god lakritstouch. Min favorit!
Eller supergod räkmacka med lakritsaioli, ägg, sparris och tekaka på surdeg. Smaken av lakrits kommer här från roten så det är en väldigt lätt, subtil lakritssmak.
Lakritsglaserad pulled pork med BBQ sås, Coleslaw och baguette
Lakritsöl!
Är ni sedan sugna på något sött så kommer det finnas Lakritspannacotta med hallonsås och kaka med lakrits och vit choklad. Så ni behöver inte vara varken hungriga eller utan lakrits då ni lunchar, fikar eller äter middag på festivalen.