Grönkålspaj

grönkålspaj_grönkålÄdelost är den perfekta smakkompisen till grönkål. Grönkålspaj med ädelost är bara så gott! Jag har gjort den flera gånger men har bara den här bilden från den jag gjorde till julbordet. Jag latar lite och tar färdig pajdeg.

Du behöver
1 Färdig pajdeg
1 röd lök
150 g skuren grönkål
140 g ädelost
svartpeppar, flingsalt
Äggstanning
3 dl mjölk (3%)
1 dl mellangrädde
4 ägg
nypa svartpeppar
½ tsk salt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
Lägg i pajskalet i en ugnsform (ca 24 cm). Nagga med en gaffel. Ställ in i kylen ca 30 minuter minst (på så sätt sjunker inte kanterna ihop i ugnen). Förgrädda i ugnen i 10 minuter.
Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Stek i lite smör i en panna. Tillsätt grönkålen och rör runt allt. Salta och peppra.
Äggstanning
Vispa ihop mjölk, ägg, grädde, salt och peppar. Pyttsa ner grönkålsblandningen i pajskalet. Smula över osten. Häll till sist ner äggstanningen.
Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter så att äggstanningen har stannat. Ta ut och låt svalna lite. Dekorera gärna med frysta lingon.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *