Canelés – Kanske godaste bakverket någonsin

Sophie som gör just dessa ljuvliga Sophies Canelés bjöd in till första bakeventet någonsin. Jag var där med bästisen Rose-Marie och det hölls i Bertazzonis Showroom (bara måste visa er deras spisar i ett eget inlägg!). Jag kan inte få nog av dessa små delikatesser: krispiga på ytan och mjuka inuti. Trendigaste bakverket i Stockholm och helt L J U V L I G A. De passar extra bra till ett vitt vin, som t e x Gewürtzraminer, champagne eller kaffe.
De görs för hand, utan tillsatser, vilket gör att de bör ätas helst samma dag. Traditionella Canelés kommer från Bordeaux i Frankrike och är gjorda med rom och vanilj. Sophie har dock utökat sortimentet med Kanelkrona (i samarbete med Danyel Couet på F12) med smak av grön kardemumma, Sri Lanka kanel och akvavit, sedan finns det underbara saffransmakande Canelés (bara i December) och mina favoriter Apelsin och Grand Marnier.
Alla ingredienser är av högsta klass: Vaniljstång från Madagaskar, Rom, Sri Lanka Kanel mm. Hon går upp då det fortfarande är natt och sätter igång med att förbereda och baka. Det blir sådär 3000 Canelés i veckan som är gjorda en och en av Sophie och levereras runt om i hela Stockholm.
Canelés görs i dessa vackra kopparformar. Vill ni beställa era alldeles egna Canelés så gör ni det på Sophies Hemsida och ni kan hämta upp dem på de cafeér som Sophie samarbetar med i Stockholm. Vill ni testa att baka dem hemma så kan man beställa formarna på hennes sida.
Avslutade med ännu en Canelé med apelsin och kaffe från Enrico Caffè, godaste jag någonsin smakat.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *