Tips inför glöggmingel och annat mingel

Har jag några tips inför mingel undrade Julia? Joooo, det har jag. Jag har nog en del saker som har att göra med det där runt omkring själva bakandet och lagandet. A och O är dekoration och atmosfär. En grej som jag kör stenhårt med är snygga papperstallrikar. Det förenklar livet så mycket att ställa fram tallrikar som inte behöver diskas. Men de ska vara festliga. Jag tycker alltid att Lagerhaus levererar vad gäller festliga papperstallrikar till bra pris (den ovan kommer från Lagerhaus).
Genvägar gäller då man ska ha många gäster! Till dessa juliga skinksmörgåsar köpte jag färdig skinka i skivor. Jag använde även Annas pepparkakor och gjorde röror till. Dra dig inte för att ta dessa genvägar. Jag föreslår även att lägga upp en gäng pepparkakor och göra lite olika röror som serveras i skålar på sidan, så att varje gäst själv kan klicka på lite topping.
Oumbärligt vid alla mingel, Spritspåsar. Att lägga in röror i spritspåsar kvällen innan gör att det går otroligt smidigt, snabbt och kladdfritt att göra sista touchen: Vid årets glöggmingel hade jag tre spritspåsar i kylen över natten: senapsmajonäsen till skinksmörgåsarna, gräddfil till de små cheddarpajsnittarna och pepprarotsröran till Annas Apelsinpepparkakor.
Ljusslingor och andra glittrande dekorationer skapar en enorm stämning. Alla ljusslingor ovan är från Indiska, de har massor med glittriga dekorationer och en uppsjö slingor av olika slag i år.
Dekorationen är det som skapar julstämning. Våga ta ut svängarna lite och satsa på färger. Jag tänker alltid på att duka högt och lågt. Inte bara fat utan blanda höga uppläggningsfat med lägre. Våga använda saker på ett annorlunda sätt. Löparen som jag har haft på bordet under två glöggmingel är egentligen en julkorthållare från SIA, men jag tycker den gör sig perfekt som löpare, den gnistrar och glimmar som bara den. Nu över till barnen. Jag har ofta en polkaklubba på bordet till barnen.
Jag har lärt mig att barnen löser allt själva: de leker och är rätt självgående. Jag brukar alltid duka för barnen vid ett barnbord, där jag ställer fram lite extra saker till dem, rolig julchoklad inslagen i roligt papper mm. Jag ställer alltid bordet mitt i, så att alla föräldrar kan se dem och så känner de att de är med i allt som händer.
Jag tänker alltid utifrån en helhetsupplevelse och atmosfär. Varje vinter köper jag ett antal doftljus och brukar kosta på mitt ett dyrare. I år, till glöggminglet, blev det Voluspas underbara Mandarino Cannela som doftar mandarin och kanel på ett ljuvligt sätt. Sedan gillar jag Indiskas ljus, t ex Kashmir som doftar Vanilj och valnöt. De är riktiga stämningshöjare!

Linda

0 kommentarer

  1. Ja, genvägar är toppen! Färdiga peppisar är dessutom mycket godare tycker jag. 🙂

    Härligt inlägg med många bra tips och trix.

    Svar:
    Tack gulliga du!
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *