Citruskyckling

Oj, vilka intensiva dagar jag har haft, har massor massor att visa er och berätta. Här en riktigt fräsch kycklingrätt som jag gjorde häromkvällen och som gick snabbt och som dessutom barnen tyckte om. Bra i juletider när det är rätt mycket annat som ska fixas och trixas med. Receptet är från ICA men omgjort.
Du behöver (4 pers)
500 g kycklingfiléer
smör, salt
1 apelsin
1 lime
2 dl lätt creme fraiche
1 msk kycklingfond
2 msk teriyakisås
1 msk honung
(½ tsk sambal oelek eller chipotlepasta)
Gör så här
Skär kycklingen i rätt stora och tjocka strimlor. Bryn i smör i en panna. Lägg över i en gryta.
Tvätta apelsin och lime med varmt vatten. Finriv skalet på apelsin och lime. Pyttsa ner i en kastrull. pressa ner saften från de båda över skalen. Tillsätt creme fraiche, kycklingfond, teriyakisås, honung och eventuellt sambal oelek. Koka upp och rör om. Smaka av med salt.
Häll såsen över kycklingen och låt småputtra i 10 minuter.

Linda

0 kommentarer

 1. Åh vad jag gillar din fina blogg! <3

  Nästa lördag ska vi ha glöggfest för 50 inbjudna gäster! =/ Kul, men lite nervöst, då jag bestämt mig för att baka ALLT som ska ätas själv… Vilka är dina bästa glöggmingeltips? Jag har redan fått många bra recept (bretzels, m&ms-mixen osv.) men har du något tips som inte är av receptkaraktär? =)

  Många kramar

  Svar:
  Sötaste du, Tack! Wow så härligt med 50 pers på glöggmingel! Jag ska fundera lite och lägga ut ett inlägg, typ söndag. Du menar t ex med dekoration? Atmosfär osv? Inte ätbara tips? Kram!
  Linda /Matstugan
 2. Hej!

  Jo, jag vill jättegärna ha ätbara tips också, ville bara säga att jag uppskattar dom du redan gett, så du inte kände att dom recepten inte var uppskattade, för det är dom! 🙂 Men man kan väl aldrig få för många recept?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *