Crashed potatoes

Roligaste och godaste tillbehöret är Crashed potatoes. Gjorde den till min Bouef Bourguignon och…stor tumme upp!
Du behöver (4 pers)
1½ kg delikatesspotatis
smält smör
flingsalt, svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 250 C – grillvärme
Tvätta potatisen, men låt skalet vara kvar. Koka tills den är nästan klar. Häll i durkslag.
Lägg över potatisarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till med en potatisstomp så du liksom crashar dem lite lätt (men inte ända ner så de faller sönder). Pensla på rikligt med smör och strö över flingsalt och svartpeppar. In i ugnen under grillvärmen tills de får lite färg och blir lätt knapriga på ytan.

Linda

0 kommentarer

  1. Jag har aldrig testat dessa potatisar, men det ser gott ut! Kram

    Svar:
    Lätt sätt att göra det lite festligare:-) Kramar!
    Linda /Matstugan
  2. Åhh som ett lite enklare variant av hasselbackspotatis 🙂

    Måste genast testas!

    Svar:
    Ja, så mycket snabbare än Hasselbackarna!
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *