Funderar ni på lite risotto till helgen? Gör då gärna lite extra. Eller det brukar kanske bli lite över? Här är godaste resträtten, stekt risotto. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att göra en sats med risotto bara för att steka på. Jag testade två olika varianter, den längst till vänster är stekt som den är och blir knaprig och krispig och den till höger är vänd i panko ströbröd och sedan stekt, den blir inte lika knaprig. Kanske snäppet godare utan Panko.
Kom bara ihåg att du måste lägga över risotton i en form rätt så direkt, för då den kallnat helt så stelnar osten i den och den går inte att forma. Lägg alltså över den i en bakplåtspappersklädd form. Då den kallnat går den riktigt bra att skära med en vass kniv.
Stek gyllenbruna i smör eller olivolja och jag lovar du kommer inte kunna sluta äta. Jag åt dem med sallad till. Kombinationen av ost, svamp, örter oc knaprigt ris är så galet gott.
Annorlunda, låter gott!
Jag brukar göra biffar av överbliven risotto, så gott! Kram