Deviled eggs med olivspindlar

Deviled eggs, supervanligt i USA. Vi har våra ägghalvor med majonäs som vi älskar på påsk, bufféer, jul osv. Amerikanarna har sin version där man blandar äggulan med majonäs, lite senap och vinäger, och det blir hur gott som helst. Jag tror faktiskt att det kommer bli deviled eggs i fortsättningen till alla bufféer nu, har helt fastnat för dem.
Du kan variera dem på massor av sätt, ta en annan vinäger, blanda i lite pepparrot, wasabi eller chipotle i röran, dekorera dem med räkor, gräslök, dill, knaperstekt bacon, bitar av soltorkad tomat. citron- eller limeskal.
Du behöver (för 12 st ägghalvor)
6 st hårdkokta ägg (skalade och delade)
3 msk majonäs
1 tsk dijonsenap
3/4 tsk vit vinäger (eller vit balsamvinäger, äppelcidervinäger, champagnevinäger)
salt, peppar, rökt paprika (smoked paprika)
Gör så här
Ta ur äggulorna i varje ägghalva och mosa dem. Blanda dem med resten av ingredienserna i en skål. Smaka av med salt och peppar. Fyll varje halva med röran. Antingen med hjälp av sked eller spritsa ner röran. Pudra gärna över lite smoked parikapulver.
Olivspindlar
Svarta oliver. Dela oliverna på mitten och placera ’kroppen’ på varje fylld ägghalva. Dela ytterligare några, skär ’ben’ och lägg på. Lite pilligt, men värt det!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *