Kyckling i riklig sås på teriyaki, sweet chili, lime, ingefära…

Skulle göra en annan rätt, men lite spontant blev det den här, och den blev supergod! Har faktiskt aldrig varit med om att barnen äter så mycket. De tog om och om och om. Det var lite starkt för speciellt Magda, men hon ville ändå fortsätta att äta.
Du behöver
500 g Kycklinglårfilé
2 dl sweet chilisås
½ dl Teriyakisås
2 msk flytande honung
1 vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
½ tumme färsk ingefära
1 lime
salt, peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
Lägg kycklinglårfiléerna i en ugnsform. Blanda ihop teriyakisåsen med sweet chilisåsen, honung och dijonsenap. Finhacka vitlök och blanda ner. Pressa ner limesaft. Finriv ingefära och tillsätt. Rör om allt och häl över kycklingen. Vänd runt kycklingen i röran. Salta och peppra.
In med formen ca 25 minuter, beroende på hur stora filéerna är.
Gott till speciellt ris eller quinoa

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *