Caneléer – Franska bakverk är heta nu

Sophies Caneléer utnämndes av White Guide Café till ’Årets bakverkstrend 2013’. I förra veckan fick jag för första gången smaka dessa så delikata franska bakverk. Wow! Hur har jag missat kunnat missa dem!
De är krispiga på utsidan, mjuka inuti och de traditionella smakar av vanilj och rom – Farligt goda! De passar utmärkt till en kopp kaffe eller te, ett glas champagne eller lite likör. Sophie Maillard berättade att det tar 3 dagar att baka dem. De bakas, utan konserveringsämnen och tillsatsämnen, för hand med kopparformar vilket gör att varje bakverk blir unikt.
De små bakverken kommer nu även att finnas på F12 gruppens krogar, t ex stjärnkrogen F12. Danyel Couet, kökschef på F12 har varit med och tagit fram den nyaste Caneléen, Kanelkrona, en svensk version med smak av kardemumma, kanel, citron och akvavit (Mycket god och påminde om en kanelbulle i smaken). Caneléerna har sedan 2012 funnits på Kafé Esaias på Drottninggatan.
De franska bakverken finns att köpa på sophiescanele.se och i pop-up butiker osv. Se hennes sida för närmre info. Utöver den klassiska smaken finns de bl a i smaker som Lakrits & Pastis och Apelsin & Grand Marnier.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *