Här har ni en superlätt rätt gjord med färskost. Den är så lättfixad och så god. Du kan också variera den hur mycket som helst: lägg till lite basilika eller rosmarin, testa parmesan eller mozzarella, pressa ner lite vitlök….En annan suverön sak är att göra den på kall kokt potatis som blivit över.
Du behöver
500g lammfärs
1 gul lök
½ tsk currypulver
1 msk mango chutney
1 burk konserverade körsbärstomater
200 g färskost, gärna smaksatt
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
600 g kokt skivad potatis
100-150g riven ost
smör/olja
Gör så här
Sätt ugnen på 225 C
1 burk konserverade körsbärstomater
200 g färskost, gärna smaksatt
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
600 g kokt skivad potatis
100-150g riven ost
smör/olja
Gör så här
Sätt ugnen på 225 C
Smöra en ugnsform
Skala och hacka löken. Fräs lammfärs och lök i lite smör och/eller olja. Tillsätt curry och rör om. Rör ner tomaterna, mango chutney och färskosten. Tillsätt salt och peppar och smaka av. Varva potatis och köttfärsröra i formen. Strössla över osten. In i mitten av ugnen och gratinera 12-15 min.
Gud, vad du är flitig!
Jag har den där färskosten i kylen o vet inte vad jag ska använda den till. Denna gratängen lät både god och enkel!!