Rykande heta böcker

Till min stora glädje var jag medbjuden av Rose-Marie till Bonnier Faktas presslunch för deras absolut hetaste böcker bland mat, bak och dryck. För mig var det verkligen rena rama himmelriket att lyssna på receptkreatörer så som Roy Fares , Tina Nordström, Lisa Lemke, Sigrid Bárány, Håkan Larsson. Vilken passion och vilka anekdoter de förmedlade.
Vi bjöds på smakprov ur böckerna, bl a svamp- och currysoppa och rödlökspannacotta.
Champagneexperten Richard Juhlin föddes med ett luktsinne utöver det vanliga. Han är världens ledande champagneexpert och har testat fler champagner än någon annan, över 6500 st! Roligt att höra honom berätta.
Lisa Lemke Har precis kommit ut med sin ’Allt i en gryta’, med en massa höstiga recept. Hon sa att precis alla kan laga efter hennes recept.
Tina Nordström, har alltid de roligaste anekdoterna och bjuder på sig själv. Hon berättade om hur hon, då hon kommit hem från en massa tv inspelningar, skulle baka bullar till barnen och tokbränner dem, men sätter sig hur nöjd som helst ändå på trappan och äter de kolsvarta bullarna.
Roy Fares är en av mina största idoler. Han har precis kommit ut med sin andra bok, United States of Cakes. En bakbok med amerikansk inspiration. Han berättade bl a om hur han på superheta Magnolia Bakery fått lära sig hur man snyggt fördelade frosting på cupcakes, och hur han då han klumpigt försökte få till det kände sig dum att berätta att han blivit vald till Årets Konditor i Sverige. Roy Fares förtjänar ett eget inlägg, det kommer!
Alltid mys att får träffa Rose-Marie såklart! Vi tisslar och tasslar mellan praten och på varje event. Vi har nog blivit experter på att uppdatera på kortast möjliga tid och effektivt.
Efteråt bjöds vi på ljuvliga nutella cupcakes, från Roy Fares rykande heta bok United States of Cakes (Den hade bara dagen innan kommit från tryckerierna). Precis allt han gör, desserter eller kakor, är passionerat gott.
Tadaaaa! Höstens hetaste böcker

Linda

0 kommentarer

  1. KUL å ses igår 🙂 Vilket roligt event, har länkat t dig idag 😉 Ses vi inte före så ses vi 12 sept, kramae

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *