App tips – Cook & Bake gluten free

Tips till regniga dagar: ladda ner härligaste bakappen från App store, Cook & Bake gluten free. Den ligger högt på topplistan inom kategori Mat och dryck. Jag är inte glutenintolerant på något sätt, men tycker det är roligt att baka och testa nytt. Jag har dessutom smakat flera av tårtorna och kakorna och de är så drömskt goda.
Jessica Frej och Maria Blohm använder inga mjölmixer utan bara naturligt glutenfria ingredienser. Det gör att tårtorna och kakorna blir väldigt lättbakade för vem som helst. Glutenfria tårtor blir ofta luftigare än de som bakas på traditionellt vetemjöl då vetemjölet innehåller två proteiner som tillsammans bildar glutentrådar, vilket gör degen eller smeten seg. Det finns också mycket som tyder på att vi människor mår bättre av att undvika mjöl.
I appen hittar du förutom recepten på alla tårtor och kakor även små videosnuttarr för hur du gör marsipanrosor, spritsar grädde snyggt osv. Inköpslistorna över ingredienserna kan du maila dig själv eller någon annan. Till varje recept finns också lite tips och tricks, t ex hur du kan byta ut några ingredienser till andra för att variera tårtan. Alla recepten finns även på engelska med deras mått.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *