Sommarens poolhäng med god mat och det där perfekta sällskapet

Vi spenderade lördagen hos min vän med familj. Det har blivit en återkommande tradition, en dag varje sommar åker jag över med barnen på en heldag. Det är alltid fantastisk mat och jag kommer alltid hem med nya uppslag och recept. Den här gången är det en vidunderlig paj. Ni ser själva, mmmmmmmm: getost, potatis, parmesan, oliver mm. Allt gott i ett skal!
Till det grillad kycklingfilé. Skulle kunna äta det här varenda dag.
Mysigt med storbord och alla runt det. Barnen fick välja mellan korv och kyckling och jag tror alla tog korv. Underbart att lunchgrilla. Min väns brödlimpor var inte bara snygga som från ett bageri utan smälte i munnen. Jag ska få receptet, sen blir det brödbak.
Philip var helt inne i det tekniska med styrda båtar och körde runt dem i vattnet. Han är så otroligt intresserad av motorer och har varit det ett bra tag nu. Så spännande att se om det kommer hålla i sig.
Barnen badade och badade. Tror de hade 4 sessioner, kanske 5. Magda är helt galen i vatten, bara kastar sig rakt ut.Annie älskar vatten nu, men har alltid varit väldigt försiktig. Måste leta upp en simskola till Annie nu i sommar, hon känns redo.
På bild med rätt så motvilliga barn. De ville ju knappast sitta still med mig och allra minst se kärleksfulla ut. Flera av bilderna gick inte att visa för där är Annie sur som ättika och Magda sliter sig loss och är arg. Men, men, några är bättre än inga.
Hopp på studsmattan, tala om motion! Bara en sådan sak vore skäl nog att flytta till hus. Gissa om Annie och Magda sov gott på kvällen. Önskar så att jag kunde flytta till hus med dessa busungar. Wilma och Philip gjorde volter som om det vore det mest självklara eftermiddagsnöjet.
Den här somriga traditionen med besök hos min vän med alla barnen hoppas jag kommer fortsätta, det är en sådan energigivande dag som lägger sig som ett otroligt fint sommarminne.
..och som om det inte var nog med allt gott vi ätit, så kom det en underbar rabarberpaj med maräng och kanelbullar saft och gott kaffe. Så fin dag!

Linda

0 kommentarer

 1. oh. pajen ser gudomlig ut. kan du inte få receptet på.den?

  Svar:
  Jo, Jag sa till min vän att jag vägrade åka hem om hon inte lovade att ge mig receptet. Så det kommer och jag lägger upp det Bums! Lovar!
  Linda /Matstugan
 2. Vilken härlig dag! Kram

  Svar:
  Jaaa, en sådan där bara-vara-dag. Barnen hade det dessutom så bra att man blir alldeles varm i hjärtat.Kramar
  Linda /Matstugan
 3. Ååå den där matpajen ser gudomligt mumsig ut.

  Svar:
  Det var den Malin! Jag har bett om receptet:-) Kommer här snart.
  Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *