Stockholmstips – Bad och stoj

Här kommer mina smultronställen vad gäller bad med barn. Här hängde vi förra sommren och kommer även göra så i år. Först ut är Parkleken Lugnet i Hägersten. Hur coolt och roligt ställe som helst! Här finns bra kiosk, en massa klätterställningar, rutschkanor osv.
Marabouparken. Parken ligger i Sundbyberg och de har världens bästa plaskdamm utan kant, väldigt grund och med väldigt stor gräsmatta till. Där finns även en kiosk med glass, kaffe och lite annat smått och gott. Lite längre bort i parken finns en underbart café som säljer urgoda smörgåsar, pannkakor och bakverk som man även kan ta med sig. Det har tidigare varit lite kallt i vattnet, i år har de åtgärdat det och vattnet kommer vara varmare.
Schweizerdalen på Dalarö är en maigsk badplats. Jag hr aldrig varit med om ett ställe där det är sååååå långgrunt. Det är en liten bit att åka med bil från stan, men om man gör det till en heldag och tar med sig picknick så är det verkligen värt det. Det finns en liten glasskiosk och toaletter, men allt annat bör man ta med sig.
Trodde ni att jag hade glömt Boobadet!!! Absoluta favoriten. Alltså det stället är som balsam för själen för en småbarnsförälder. Det är som att vara ute i Skärgården. Missa inte lilla kioskens strömmingsburgare som både jag och Annie är helt sjukt galna i (och snart Magda också). Allt är toppen här, men vattnet är lite väl kyligt.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *