Stockholmstips – Utflykter med barn utomhus

Tänkte ge er lite tips på roliga sommarsaker här i Stockholm. Det kommer tips för barn, vuxna, badställen, matställen. Men vi börjar med utflykter utomhus! Bryggartäppan är nog stans charmigaste lekplats. Den är baserad på Per Anders Fogelströms böcker Mina drömmars stad. lekplatsen är alltså som tagen från 1800-talet. Så gullig. Rätt liten dock, men man kan ta med lite fika och en filt att sitta på. Ligger mitt på Söder.
På Skansen finns fantastiska Lillskansen med smådjuren, teater för barn och en stor inomhusdel med massa skoj som tunnlar och småhus att gå in i. Mitt tips är att ta en fika på Kafé Petissan, som ligger nära där linbanan slutar. Det är en liten trädgård på en innergård där barnen kan springa, inte så många känner till det, och de har makalöst goda, hembakta kanelbullar där.
Åk till Fjäderholmarna över dagen. Finns en massa kul där: lekplats, glasblåseri, barnteater och glass. Det tar cirka 10-15 minuter från stan med båt. Så bara båtturen är ett litet äventyr i sig.
Nytorget på söder har en rolig och stor lekpark. Precis bredvid finns stans bästa glass och Urban Deli som är ett kanonställe för lunch.
Överjärva gård ligger nära stan och är så underbart, för vuxna och barn. Här finns får och barnen kan rida. Som att komma ut på landet. Det har ett riktigt bra café också, men ta gärna med picknickfilten.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *