Bröllopsmiddagen på Drottningholms slott

Nu har Kungahuset äntligen lagt upp information om bröllopsmeny komponerad av Stefano Catenacci. Jag har varit så nyfiken och väntat som bara den på den. Kika själva. Som man önskar att man hade fått vara med på middagen! Vill ni veta mer om vilka tallrikar, glas, dukar osv som används så titta in på Kungahusets hemsida.
MENY
Svenska delikatesser
Kalixlöjrom i strut med citron och pikant crème-fraiche,
skagenemulsion med krispig kavring, senapssill i morotshölje,
matjesillsterrin, primörägg från Gotland med drottkaviarskum
och liten Västerbottenostpaj

Smörbakad laxöring med kokt vit sparris, stekt grön sparris,
råmarinerad violett sparris, tomat- och schalottenlökskompott
med brynt smör, pepparrot, gräslöksolja och laxrom

Helstekt kalvfilé från Holmbergs gård
med Västervikssenapstäcke och astrakancidersås,
morotsvariation och rostad miniblomkål från Nobis gårdar

”Pavlova” med italiensk maräng, smultronsorbet
och jordgubbsglass, vit choklad och färska smultron
VIN
Graham Beck Blanc de Blancs Brut 2008

Svenska snapsar och öl

eller
Trimbach Riesling Vieilles Vignes 2009 Alsace

Pommery Grand Cru Millésimé 2005 Champagne

Auxey-Duresses 1:er Cru 2010 LA Chapelle Dom. Lafouge

Sattlerhof Beerenauslese 2010 Südsteiermark

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *