Brödmuffins med ost, morot, squash och oliver

Perfekt på picknick, till soppan eller salladen är brödmuffins med ost och grönsaker. Du kan själv välja vilka grönsaker och vilken ost du vill ha i, jag hade den här gången Brie, morot, squash och svarta oliver.
Gjorde en soppa på rostade tomater med Tina Nordströms kryddmix (jag har använt flera av hennes kryddmixer och de är så underbara. Min favorit är nog den här tomatsoppan och hennes laxstroganoff. Du lagar maten enligt hennes lätta recept och tillsätter bara en påse kryddmix. Det är bara kryddor inget annat konstigt i påsarna)
Så dags att sätta igång med baket!
Du behöver (för ca 13 muffins)
3 dl vatten
25 g jäst
1 msk honung
10g salt (knappt ½ msk)
400 g vetemjöl (drygt 6½ dl vetemjöl)
35 g smör (rumsvarmt)
100 g ost (t ex Brie tärnad)
200 g rivna grönsaker (t ex 1 morot och 1 squash)
1 ägg
Gör så här
Smula ner jästen i vattnet så att det löses upp. Tillsätt honungen och rör runt. Hälli lite av mjölet i taget och knåda ihop till en deg, för hand eller med maskin. Pyttsa i smöret och sedan saltet och fortsätt knåda ordentligt.Jäs övertäckt i en timma.
Ta upp degen på mjölat underlag. Gör en fördjupning i mitten och lägg ner osttärningar och grönsaksriv. Knåda ihop allt.
Gör mindre bollar av degen och placera ut dem i muffinsformar. Jas i 1 timma i formarna.
Sätt ugnen på 200 C. Grädda i cirka 15 minuter. De ska vara lätt bruna ovanpå. Låt svalna på galler.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *