Glass med lemoncurd och kola

Testade den här fräscha varianten på glass med frisk citronsmak och en touch av kola. Mat-Tina har gjort en liknande glass. Den här går blixtsnabbt att förbereda. Passar med en bit choklad, jordgubbar, andra färska bär eller några maränger, eller till och med för sig självt.
Du behöver (för 4 mindre portioner)
3 dl grädde
½ dl Söt kondenserad mjölk
½ citron (lite skal och lite saft från den, smaka av helt enkelt hur mycket som känns ok)
1 dl lemon curd (köpeburk)
Gör så här
Vispa grädden mjuk. Vänd ner den söta kondenserade mjölken. Riv ner lite citronskal. Rör runt och häll i någon slaggs bytta med lock, ställ in i frysen. Har du en glassmaskin så kör du i den såklart och då den är klar flyttar över till en bytta och in i frysen. Lät vara i frysen cirka 30 min.
Pressa ner ca 1 msk citronsaft i lemon curden, rör om. Ta ut glassen och rör med en gaffel ner lemon curd. Dra inte runt.Ställ in i frysen sådär 3 timmar.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *