Spaghetti till fyra personer
Färsk parmesan
Biffar
500 g nöt eller blandfärs
½ kruka persilja
2 vitlöksklyftor
1½ paket fetaost
1 ägg
2/3 dl mjölk
1/3 dl ströbröd
2 tsk potatismjöl
2 krm svartpeppar
1½ tsk salt
Tomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk oregano
1 tsk italiensk salladskrydda
½ msk honung
Gör såhär
Blanda ströbröd, mjölk och potatismjöl till biffarna. Låt svälla i ca 10 minuter.
Blanda köttfärsen med ströbrödsblandningen och resterande ingredienser till biffarna och rör ihop till en väl blandad smet.
Hetta upp smör i en stekpanna. Forma färsen till biffar och stek dem i pannan. Låt dem vila i ugnen på 100 grader när de är klara.
Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
Fortsätt med tomatsåsen.Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken i lite olja i en kastrull.
Lägg i tomatpurén och låt den fräsa med någon minut. Tillsätt tomatkross, vatten, buljongtärning och alla kryddor samt honung.Låt såsen puttra ca 10 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
Blanda den nykokta pastan med tomatsåsen och servera till biffarna. Strö över riven parmesan.
Oj, så gott det såg ut. Måste testa! 🙂
Jag tycker att det är så roligt när vi matbloggare testar varandras recept och så helt plötsligt börjar alla laga/baka något så att hela bloggrymden är full av ett och samma recept!
Minns förra sommaren att alla bakade Bagerskans jordgubbskladdkaka! Och när min äldsta son bara var bebis bakade jag svärmors philadelphiabullar och en phillabulleepidemi gick igång! 😀
Ja uj uj uj så gott det där är! Nu blev jag sugen på det igen så det får nog hamna på nästa veckas matsedel tror jag hehe 😀