Våga fråga – få en bonde på köpet

På supersnygga MOOD gallerian i Stockholm var det härligaste långbord uppdukat med helt och hållet svensk mat från Taverna Brillo. Jag träffade bl a på en av mina favoritbloggkollegor Diana.
Varannan tugga som vi äter daglidags är importerad: Ockelbo ost är tillverkad i Tyskland, Familjen Dafgårds produkter må vara förpackade i Sverige, men köttet i dem är inte svenskt, inte heller är Frödinge ostkaka eller fäbodskinka svenskt.Nu satsas det, genom LRFs (Lantbrukarnas Riksförbund) kampanj Våga fråga- Få en bonde på köpet på våra svenska bönder och den svenska maten. På webbplatsen bondepakopet kan du ladda ner deras mobilapp. Med den appen kan du scanna in streckkoderna i mataffären för att se om en vara verkligen är svensk eller inte. Du hittar dem också på bondepakopet på facebook.
Anders Timell, Pernilla Wahlgren och bonden Pelle har alla deltagit i kampanjen genom Bondekampen. Den gick ut på att en några kändisar under en vecka bodde på en bondgård och fick en massa utmaningar. Just Pernilla och Anders hade aldrig varit på en bondgård så det blev många roliga avsnitt.
100% svensk mat från svenska gårdar. Tummen upp! Vi fick med oss en påse knökfylld med de mest underbara svenska produkter från svenska gårdar. Ni ska få se innehållet i den påsen.
Kan ni tänka er att jag dagen till ära hade satt på mig en kofta från BONDElid, utan att tänka. Men väldigt passande:-)

Linda

0 kommentarer

 1. Du är så vacker och vilken snygg kofta! Fredagskram

  Svar:
  Åh, så gullig du är. Tack! Kramar
  Linda /Matstugan
 2. Vill bara säga tack för att du kunde komma och hoppas att den knökfyllda påsen innehöll lite smått och gott 🙂

  Svar:
  Tack! Den knökfyllda påsen innehöll så många underbara produkter. Gjorde ett eget inlägg om påsen igår kväll. Är verkligen för att vi köper svenskt i så stor utsträckning det är möjligt.
  Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *