Blåbär och blåbär?

Vad är skillnaden på blåbär och blåbär? Köpte dessa blåbär i affären: stora, saftiga. De är från Chile. Det står blåbär på asken, men de är inte alls som våra blåbär. De här stora är inte lila inuti, färgar inte kläder och tunga lila. Jag har fått för mig att de stora inte är de hälsobomber som våra små är. Stämmer det? Men är de stora verkligen blåbär? Vill verkligen veta!!

Linda

0 kommentarer

 1. De som är blå utanpå men vita/lila innuti och är mycket större än de vi har är odlade om jag har förstått rätt.. dessa är inte roliga att göra tex pannacotta av eftersom färgen blir grå/blå =(

  Svar:
  Jag verkar få bilden klar för mig nu. Då ska jag inte testa pannacotta med de stora. Däremot är det väldigt snyggt att dekorera med de stora. De färgar inte heller av sig då man dekorerar med dem. Men det verkar som att de små är bäst till smoothies, pannacotta osv. Tack för kommentaren!
  Linda /Matstugan
 2. I vårt trädgårdsland har vi Amerikanska blåbär, höga buskar med blå bär som har ljusgrönt fruktkött istället för lila, det är säkert den sorten du

  köpt. Vad det gäller om de är lika hälsosamma eller inte råder det säkert delade meningar om men de amerikanska är definitivt hälsosamma och minst lika goda som våra svenska om de är helt mogna.

  Svar:
  Tack för svaret. Jag har undrat sååå länge vilka som är nyttigast. Båda är goda, men smakar nästan som två helt olika bär.
  Linda /Matstugan
 3. I Singapore fanns det bara dessa amerikanska blåbär, som inte alls är lika goda som de blåbär som växer vilt i de nordiska skogarna. De här är buskblåbär. Jag tror inte att de har samma hälsoeffekt som vilda blåbär. Kram

  Svar:
  Menar du att de stora är buskblåbär? På Instagram kallar Malin dem för Solbär. Jag har också fått för mig att våra vilda är mycket nyttigare genom att de är såååå lila (ju mer färg desto nytttigare, eller?) Tack för svaret! Kram på dig
  Linda /Matstugan
 4. Jag undrar också lite över skillnaden faktiskt. När jag köper frysta blåbär är de stora mycket sötare (innehåller fler kolhydrater) och är odlade.

  Svar:
  Ah, tack för infon. Då vet vi det i alla fall, att det är fler kolhydrater i dem. Är de alltid odlade? Tusen tack för kommentaren:-)
  Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *