När man är 5 år och fullkomligt älskar Pippi

Nu när vi har blivit Bloggkompisar med MICKI så roade jag och Annie oss med att titta igenom deras saker på nätet. Annie pekade ut sådär 20 saker som hon ville ha, eller visste att Magda ville ha. Utan konkurrens är dock världens starkaste tjej som bor i Villa Villekulla. MICKI har ett alldeles ljuvligt ’dockhus’, modell större av Ville Villakulla i trä. Till det stege, innertrappa, yttertrappa m.m. Det här Pippihuset finns på många barns önskelista och har varit i topp på Annies lista länge.
Till huset kan köpas en hel del figurer såsom Lilla Gubben, Kling och Klang och inte minst Tommy och Annika. MICKI skänker förresten 2.50 kr per mjuk docka och svensk baby-och leksakshandel ger 2.50 kr per mjuk docka (dvs totalt 5 kr per docka) till projektet att bygga Astrid Lindgrens andra barnby i Bossangoa, i Centralafrikanska Centralrepubliken. Hitintills är det insamlade belopet 1 082 095.
För tillfället är bokstäver och siffror nummer ett intresset här hemma, det ljudas och skrivs mest hela kvällarna. När vi tittade igenom MICKIS leksaker på nätet så skrek Annie rakt ut då hon såg det här pusslet, det ville hon ha, med ALLA bokstäver. Alfabetspusslet är på 72 bitar och i trä. Älskar de där gula och röda färgerna, sådana där ta-för-sig-färger-för-här-kommer-jag.
Det här lektältet från MICKI skulle både Annie och Magda bo i. Det går lika bra att sätta upp inne som ute. Jag har länge varit ute efter ett litet tält till barnen, men absolut inte velat köpa de där tälten som endast finns i blått och rosa. Vill ha ett tält som känns kaxigt och coolt. Här är det! Här skulle även Magda få vara med. De skulle få fika här inne, sitta och mysa med lite kuddar och busa genom att springa ut och in. Magda går runt och håller håret i två tofsar och upprepar Pippi, Pippi. Inte ens två år och har redan fastnat för Pippi. Otroligt!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *