En mannagrynsgröt som är extra allt

Jag har en specialare när det gäller Mannagrynsgröt som vi bara älskar här hemma. Det är en riktig helggröt. Den blir krämig och alldeles underbar i smaken av ett rivet äpple, äggula och liten klick smör.
Du behöver (4 pers)
8 dl mjölk
1 1/4 dl mannagryn
1 nypa salt
2 små äpplen (riv grovt)
3-4 äggulor (ca 1 per person)
1 näve russin
Klick smör

Gör så här
Koka upp mjölken och rör ner grynen och nypan salt. Rör om hela tiden så grynen inte fastnar på botten. I med russinen. När gröten tjocknat lite så häller ni i äppelrivet. Då gröten är klar och du dragit den från plattan så lägger du i smörklicken och rör ned äggulorna. Jag brukar ha på massa kanel, och Annie tyckte i morse att hon skulle ha lingonsylt på. Smaksak!

Annie och Magda i puffen tittandes på TV. Underbart att se dem så här. Värmer i hjärtat såklart!

Linda

0 kommentarer

  1. Mannagrynsgröt är ett kärt barndomsminne. Jag gillar den än idag, men gör det alltför sällan! Mums. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *