Manukahonung och ljunghonung

Jag är helt övertygad sedan länge om honungens kraft. Min morfar och mormor hade bin och jag fick hjälpa till med att slunga honungen och ge bina honungsvatten på vintern. Den där helt nyslungade honungen var magisk. Att lägga på honung på torra och spruckna läppar och hälar gav snabbt resultat.

Har precis läst en studie om Manukahonung och dess superkraft. Den har antibakteriella, antiinflammatoriska och antibiotiska egenskaper och används numera även på sjukhus. Det finns till och med studier som visar att Manukahonungen är mer kraftfull än antibiotika. Den kommer från Manukaträdet på Nya Zeeland och har där använts av urbefolkningen under flera århundranden. Den ska ha ett naturligt högt innehåll av MGO (metylglyoxal), vilket sägs stärka upp immunförsvaret och förebygga förkylningar och mag- och tarmproblem. De sägs även ha suveräna sårläkande egenskaper, hjälpa mot svampinfektioner och ge ett motstånd mot bakterier. Den svenska ljunghonungen är en honung som även den har superegenskaper. Läs artikeln på tidningen HÄLSA om honungens kraft.

Men, honungens kraft försvinner till stor del i koppen med varmt te. Honungen ska nämligen inte värmas upp till över 42 grader.

Har ni testat den? Vad tyckte ni? Någon som vet var man kan hitta Manukahonung till ett ok pris?

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *