Kalastema: Disco

Tänkte dela med mig av vad jag gjorde till Discokalaset, var jag köpte saker, vilka lekar osv. De inbjudna barnen visste att det var disco kalas och dress code var glitter och glamour. Kalaset tog plats något senare för att få kvällskänslan, 15-17. Då de kom togs de emot av en vakt i svart kostym, solglasögon och med VIP lista i handen. De fick då ett kuvert med ljuspinne och några sedlar (låtsaspengar). De kunde då direkt gå till baren, köpa drinkar, chips, pop corn och hänga. Roliga chips som är lite annorlunda finns på Lidl t ex.
Här är en del av det som inhandlades till discokalaset och som jag kan rekommendera:
Självlysande light sticks i neon grönt, gult, rosa, blått (lyser i minst 2 timmar, oftast mycket längre, men förvara dem mörkt tills de ska användas då lyser de längst). Finns med pluppar för att enkelt göra dem till armband – Teknikmagasinet, 199 kr för 50 st.

Discokula – Clas Ohlsson, 199 kr

Pop corn muggar – Buttericks
Glas i hård plast – Buttericks
Silvergardin som lätt hängs upp och kan återanvändas – Buttericks
Tomteblossiffra, sivlerserpentiner, silvrig konfetti – Buttericks
Shrink Plastic, bilder som klipps ut från ark. Barnen fick färglägga med tuschpennor. Bildern läggs sedan på plåt i ugnen i några minuter. Då krymper de och blir hårda. Kan användas till nyckelringar eller halsband – Panduro
Ätbar silverspray och silverformar (till chokladbollarna som sprayades till att likna discokulor, se bild nedan. De skulle sedan tävla om att äta upp ’discobollen med händerna på ryggen. De små barnen ville dock inte) – Beställde spray och formar från Strössel & annat på nätet.
Rosa pop corn gör du lätt själv. Isbitar blir söta med lite karamellfärg i vattnet. Jag köpte en ursöt silikonform för isbitar som stjärnor på ICA. Färgade ett tråg i taget med en färg och tömde ut de färdiga i en fryspåse och in i frysen. Skar en massa frukt till drinkarna (jordgubbar, stjärnfrukt och använde vissa hela som björnbär, kiwi). Dessutom köpte jag paraplydekorationer och färgglada sugrör. De fick mixade drinkar av juicer och kolsyrade drickor.
Spotifylista
Här är några av låtarna som jag la upp i en lista:
Skaka rumpa, Sean den förste banan, Alla kan dansa, Nu lyfter vi taket – Sean Banan
Amazing – Danny
Popular, Manboy – Saade
Jag är en gummibjörn
Euphoria – Loreen
Gangnam style
Lekar
Dansstopp

Äta discokulan (kokosboll sprayad med ätbar silverspray) utan händer

Limbo – De ska gå under en pinne som hålls horisontellt och sänks efter varje gång. Till slut får de böja massor på både ben och rygg i en båga bakåt för att komma under. (hade planerat att göra den, men vi hann inte)
Pausa musiken och en förälder får i varje paus göra en pose i mitten som barnen ska härma (de tyckte det var otroligt roligt)

Äta/Dricka – Barnen
Varm korv – Alltid populärt
Glassbuffé – Olika slags glass ställdes fram tillsammans med strössel, mini marshmallows, glasskex och glassås. De fick välja själva vad de ville ha.
Drinkar med paraply, drinkpinnar av godis och frukt uppträtt på tandpetare kunde beställas och köpas i baren för låtsaspengar.
Pop corn och roliga chips köptes i baren.

Äta/Dricka – Vuxna
Kaffe/te
Kolsyrat vatten
Korv med tryffelmajonäs som går att stå och hålla i handen
Macarons med nutella- och hallonfyllning

Påse med smått och gott
Gömdes på närmsta lekplats, dit Annie fick leda vägen. I en folieinslagen korg fanns alla påsar och några neonlysande stavar.

Linda

0 kommentarer

 1. Ååå vad jag har väntat på detta inlägg, hihi.. (blink, blink)

  Vilket roligt praty och vilka super bra ideér jag fick nu, här blir det till att planera nu så jag kan få till ett liknande disco kalas den 6/4 då sonen fyller 6 år..

  Super tack för all infor du delade med dig och SUPER TACK för en toppen blogg..

  Ha det så bra nu massa kramar från mig

  Svar:
  Ja, sorry, att jag var så seg. Min yngsta Magda har varit vaken på nätterna, sjuk osv osv. Men till sist så..Måste gå in och kika på hur ditt kalas blev, bra att få nya infallsvinklar ju. Lycka till! Kram och fin helg!
  Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *