Barcelona Tapas Walking Tour

Gårdagskvällen spenderades på bästa möjliga sätt med tapas och vin, vi var på Barcelona Tapas Walking Tour som man kan boka genom vår researrangör Expedia. Det var jag och Rose-Marieoch en sådan trevlig guide som svarade på alla miljoner frågor vi hade om Barcelona. Ett perfekt sätt att hitta till underbara tapaställen, få veta vilka områden som är säkra på kvällen, var det finns bra cocktailbarer, hur olika tapas kan se ut och smaka.

Vi var på 3 olika tapasställen som serverade helt olika tapas. Däremellan fick vi även en guidad tur in på La Boqueria, den fantastiska matmarknaden här i Barcelona. Hon rekommenderade oss att inte äta på La Rambla då det är dyrt och inte speciellt bra mat. Hon guidade oss in på gatorna runt La Rambla till de mest underbara restauranger med olika slags tapas. Äter ni tapas med en nedstucken tandpetare i då är det en pintxo, dvs tapas från norra Spanien. På Orio Gastronomia Basca (Ferran 38 är adresssen) fick vi välja och jag valde en croissant med krabbröra, en med korv och en med blue cheese och apelsinröra och nötter. Dessutom kom personalen med en ytterligare med omelett på till det ett glas Cava. Men det här var bara ett av ställena.
Nästa ställe bjöd på Sangria och svamp i vitlök, räkor och kyckling i friterat skal med romsescosås och omelett såklart. Såååå gott! Typisk spansk tapas.
Härlig Sangria!! Äntligen! Ett tredje ställe serverade typiskt katalanska tapas där man har krossade tomater och olivolja på brödet, fuet (katalansk korv) och lufttorkad skinka. Till det ett glas rött vin. Då vi gick från det ena stället till det andra fick så mycket information. Hon visade oss även en liten butik där de tillverkar Torron, spansk nougat som du hittar överallt här i Barcelona. Vi fick även tips på det mest läckra stället för churros och varm choklad (vi ka göra allt för att hinna dit innan vi åker hem).
Jag kan så rekommendera att ta en guidad tur direkt då man kommer till Barcelona. Efter en sådan tur är det lätt att hitta sina egna ställen, eller gå tillbaka till de ställen vi fick var på. Den här turen var guld värd och vi var mer än mätta och nöjda.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *