La Boqueria – Marknaden med allt

Idag var vi på La Boqueria. Det är en stor saluhall som ligger i stadsdelen Ciutat Vella. Huvudingången är mot La Rambla. Här finns allt från kanelbullar i marsipan, juice på färskpressad kiwi, banan och kokos, korvar, pinfärska humrar, sjöborrar, musslor till fårskallar och grisfötter. Makabert, sagolikt, oemotståndligt och fantastiskt på en och samma gång.
La boqueria har funnits sedan medeltiden. Från början var det så att de smällde upp sina stånd på platsen utanför murarna för att slippa den dyra skatten för att hyra en plats innaför muren. Det är idag omöjligt för någon ny att få hyra en plats på marknaden eftersom de stånd som finns där idag drivs av sådär sjätte generationen och de lämnar inte sin plats.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *