Apelsin- & Kanelkaka som smääälter i munnen

I helgen hade vi besök av Annies bästis från det dagiset hon gick på tidigare. Roligt att vi hållit kontakten i sådär 1½ år nu och att de fortfarande är så goda vänner. Bakade min kära bloggkollega Hovkonditorns recept på Apelsin- och Kanelkaka med kanelchipsen i. Otroligt gott! Smääälter i munnen. Den smakar lite som morotskaka, Annie trodde det var morotskaka faktiskt. Du kan använda chokladchips, t ex vita chokladchips istället för kanelchipsen.
Annie och Johanna rockade loss med Johannas lillasyster Lina.
Du Behöver
100 g smör, mjuk
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
skal av en apelsin
1 tsk kanel
1,5 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
¼ tsk bikarbonat
nypa salt
1 dl kanelchips
glasyr
2 msk smör, mjukt
vaniljextrakt
0,5 tsk kanel
100 g färskost
3 dl florsocker
Gör så här
Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen och rör om ordentligt. Blanda i vaniljsocker, apelsinskal och gräddfil. Till sist rör ner mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, salt och kanelchips. Fyll en smord kakform med smeten och grädda i 175 grader ca 30-40 minuter.
För att göra glsyren vispa smör, vanilj, kanel och färskost i en skål. Tillsätt florsocker, vispa tills väl blandat. Bred glasyren jämnt över kakan.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *