Här kommer en rätt som är riktig januarimat då man inte har så mycket pengar över, men ändå vill äta gott. Använd falukorven till en wok och krydda på lite á la Thai. Ni som följer mig på Instagram såg ju att jag gjorde den här rätten redan förra veckan (men sen blev vi sjuka och åkte till Malmö).
Du behöver
600 g falukorv
2 paprikor
2 morötter
½ purjolök
2 tsk röd currypasta (är det inte barn som ska äta så ta istället minst en matsked currypasta)
1 burk kokosmjölk (400 ml)
sesamfrön
olja
Gör så här
Strimla paprika, morötter och purjo. Häll över i bunke och ställ åt sidan. Skär korv i avlånga smala stavar. Fräs på i olja i pannan. Tillsätt currypasta och de strimlade grönsakerna och fräs vidare. Häll i kokosmjölken och låt småkoka några minuter.
Vid serveringen så strösslar du över lite sesamfrön.