Hjortronpaj med äkta vanilj

Medan jag är på Zink Grill så tänkte jag att ni också skulle få något gott att titta på så jag tidsinställde ett inlägg till er. Jag gjorde ju en hjortronpaj som är värd att komma med här på Matstugan. Den innehåller också äkta vanilj som är så otroligt gott! Den är väldigt lätt att svänga till och allt utan täcket med hjortron (som tar 2 minuter att bre på) kan du göra dagen innan.
Du behöver
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggula
Fyllning
3 ägg
1½ dl strösocker
½ vaniljstång
2 dl creme fraiche
2 msk vetemjöl
2 dl hjortron
1 dl hjortronsylt
Gör så här
Nyp ihop smör, mjöl, socker så det blir en något gryning deg. Blanda ner äggulan och rör ihop till en jämn deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant (ca 24 cm). Ställ in formen med degen i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 C
Vispa ägg och socker fluffigt. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna och blanda i äggsmeten. Tillsätt de andra ingredienserna till fyllningen (men inte hjortron och sylt). Häll fyllningen i formen. In i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kallna (kan gärna stå över natten).
Blanda bär och sylt och fördela över pajen. Gott med vaniljglass till!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *