![](https://media1.lindasmatstuga.se/2012/12/julig-karleksmums0.jpg)
Jag bakade till mina elever. Eftersom kärleksmums är ett säkert kort och kan bakas i långpanna så passar det till fika med eleverna. Jag pyttsade den här gången ner 2 teskedar pepparkakskrydda (som man köper färdigblanda på påse i kryddhyllan), så otroligt gott! Den långpannan jag använder är nog hälften så stor som en vanlig långpanna så dubbla receptet om du inte har varianten mindre långpanna.
![](https://media1.lindasmatstuga.se/2012/12/julig-karleksmums1.jpg)
Stansade ut pepparkaksgubbar i sockerpasta med chokladsmak. De här utstansarna kommer från Panduro.
Du behöver:
150 gr smör
3 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk pepparkakskrydda
3 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl
Glasyr
50 g smör
3 msk starkt kaffe
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
1 msk kakao
Kokosflingor
Gör så här
Sätt ugnen på 225 C
Smält smör. Vispa ägg och socker vitt. Blanda bakpulver, kakao, pepparkakskrydda och vaniljsocker i en skål och vispa snabbt ner i äggsmeten. Häll i mjölken i smälta smöret och blanda ner i smeten. Tillsätt mjöl och vispa lite sakta och försiktigt ihop allt.
Lägg i bakplåtspapper i långpanna, ca 40×32 cm. Häll i smeten och bred ut så gott det går.
![](https://media1.lindasmatstuga.se/2012/12/julig-karleksmums2.jpg)
Hann inte ta kort på de uppskurna bitarna. Så fort de var bitar så var de borta! Uppätna.
Vad gott det låter! Pepparkakskrydda passar bra i många bakverk! Ha en fin adventshelg! Kram
Hej vart har du köpt dom där formarna?