Jag bakade till mina elever. Eftersom kärleksmums är ett säkert kort och kan bakas i långpanna så passar det till fika med eleverna. Jag pyttsade den här gången ner 2 teskedar pepparkakskrydda (som man köper färdigblanda på påse i kryddhyllan), så otroligt gott! Den långpannan jag använder är nog hälften så stor som en vanlig långpanna så dubbla receptet om du inte har varianten mindre långpanna.
Stansade ut pepparkaksgubbar i sockerpasta med chokladsmak. De här utstansarna kommer från Panduro.
Du behöver:
150 gr smör
3 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk pepparkakskrydda
3 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl
Glasyr
50 g smör
3 msk starkt kaffe
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
1 msk kakao
Kokosflingor
Gör så här
Sätt ugnen på 225 C
Smält smör. Vispa ägg och socker vitt. Blanda bakpulver, kakao, pepparkakskrydda och vaniljsocker i en skål och vispa snabbt ner i äggsmeten. Häll i mjölken i smälta smöret och blanda ner i smeten. Tillsätt mjöl och vispa lite sakta och försiktigt ihop allt.
Lägg i bakplåtspapper i långpanna, ca 40×32 cm. Häll i smeten och bred ut så gott det går.
Hann inte ta kort på de uppskurna bitarna. Så fort de var bitar så var de borta! Uppätna.
Vad gott det låter! Pepparkakskrydda passar bra i många bakverk! Ha en fin adventshelg! Kram
Hej vart har du köpt dom där formarna?